Saturday, June 7, 2014

Zašto još jedan beauty blog?

Drage cure,
kao i svaka druga priča o princezama (tal. Principessa), i ova počinje nekad davno. Sve je počelo na internet stranici Žena.hr, tamo negdje na početku studija, kad se napokon probudio moj intenzivni interes za šminku. Naravno, imala sam ja i prije one najosnovnije stvari koje čine svaku kozmetičku torbicu – puder, korektor, rumenilo, maskaru, sjajilo i mamina odbačena sjenila, ali nije to bilo to.

Nakon što sam iskopala iz arhive valjda sve moguće članke na ranije spomenutoj stranici, otkrila sam Šminkericu. Na početku je to bilo povremeno čitanje, ali s vremenom je to postalo dio moje rutine i danas još uvijek s velikim zadovoljstvom otvaram svaki novi članak. Tek sam uz njih postala prava zaljubljenica u svijet kozmetike i beauty zajednice i nakupovala hrpu i hrpu (ne?)potrebnih komada kozmetike (je li uopće moguće da nam je nešto nepotrebno?!).

Nakon nekog vremena više mi ni Šminkerica nije bila dovoljna za zadovoljenje kozmetičkih apetita. I tada sam otkrila magični svijet beauty blogova i youtube zajednice. Ne sjećam se kad sam zadnji put kupila neki proizvod, a da prije nisam otvorila Šminkericu, poneki blog ili youtube i pročitala ili pogledala recenziju. Ono što me još više veseli od recenzija i otkrivanja novih proizvoda su pozitiva, vedrina i prijateljski stav koji hrvatske beauty blogerice odašilju. Upravo zbog toga sam i ja poželjela biti dijelom njihove zajednice.

Kad sam napokon priznala svojim prijateljicama ideju koja mi se već neko vrijeme motala po glavi, sve su se složile da bih trebala pokrenuti blog. Ne znam zašto, možda jer ih svakodnevno maltretiram sa svojim tekućim puderima, ruževima i Kozmo srijedama. Što se mene tiče, ovo je veliki korak, pomalo me strah eksponirati se javno, ali zaista me vuče. Nisam master of makeup poput ostalih autorica, ali kozmetika (ponajviše dekorativa), zaista je moja ljubav, uživam isprobavati nove proizvode, iako sam u zadnje vrijeme počela jako paziti na što dajem novac. Još uvijek vježbam kako povući savršenu liniju tušem i kako bez greške nanijeti svoj najdraži tamni ruž, ali smatram kako vam imam što ponuditi.

Moja želja je zaokupiti pažnju „običnih“ cura (nijedna cura, žena, nije obična) svakodnevnim temama, poput jednostavnog FOTD-a za faks, moje go-to frizure, najdraže budget buy palete sjenila ili pak praćenjem sniženja po drogerijama. Namjera mi je stvoriti ugodnu atmosferu u kojoj bismo mogle razglabati o najdražim proizvodima, torbicama, mačkama, psima, o čemu god želimo. Zasad sam još uvijek na studentskom budžetu, tako da si ne mogu priuštiti neke željene high end proizvode (uh, o kistovima da ne pričam). Mislim da ću od prve prave plaće poharati neku parfumeriju. :D

Na žalost, nemam odličan fotoaparat (možda čak nije ni dobar) i nisam stručna u grafičkom dizajnu, nikad nisam slikala swatcheve, ali svakako se nadam da ću i taj korak savladati ubrzo.

Ako vas zanima nešto o meni, dvadesettrogodišnja sam studentica koja privodi kraju 1. godinu diplomskog studija (buduća profesorica). Osim kozmetike, volim svoju porciju nekih drugih svjetova, tako sam i dalje nakon svih godina zaljubljena u svijet Harryja Pottera (još se uvijek nadam pismu, makar sam odavno prestara), a od serija definitivno volim The Walking Dead, a nađu se tu i ostale serije, među kojima je i Pretty Little Liars (ajme kakvi outfiti!!!).

Polako privodim ovaj post kraju. Nadam se da ćete dati šansu mom blogu, to bi mi mnogo značilo. Imajte na umu da sam još nova, potrudit ću se postepeno sve naučiti u hodu, molim vas za strpljenje.

Sve vas lijepo pozdravlja

                                                                                     Principessa               

14 comments:

  1. Hvala ti, draga, na lijepim riječima. Sumnjam da ću ja ikoga išta naučiti, ali definitivno možemo učiti zajedno :D

    ReplyDelete
  2. Meni se posebno sviđa današnji datum. Od sad imaš i ti razloga danas slaviti (godišnjice od pokretanja bloga, je li :D)

    ReplyDelete
  3. Bit će super! :) Jedva čekam postove koje ćeš skuhati u svojoj radionici :) :) :)

    ReplyDelete
  4. Hvala tiiii! Nadam se da nam se i ti uskoro vracas :*

    ReplyDelete
  5. Dobrodošla u blogerski svijet, kolegice ;) Makar ne pišemo o istim temama, želim ti svuuuu sreću i pratim te :)

    ReplyDelete
  6. Dobro nam došla! Nadam se da ćeš uživati u bloganju i da ćemo se lijepo družiti, a za sve ostalo ne brini, uči se u hodu! :)

    ReplyDelete
  7. dobro došla! slažem se s mikkom! nadam se da ćeš uživati u bloganju, i ne brini se ništa...svi naši počeci su bili pomalo nespretni...to se sve s vremenom nauči i popravi...samo ti treba dobra volja! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala na dobrodoslici! Kad sam se dvoumila napraviti li blog ili ne, osim podrske mojih cura veliku je ulogu odigrao i tvoj post na tu temu :)

      Delete
  8. dobrodošla... samo hrabro naprijed :D

    ReplyDelete