Sunday, June 15, 2014

Najdraži komadi nakita

Bok svima!

Ovaj put sam odlučila napisati post o komadima nakita koji su mi najdraži i koje svakodnevno nosim. Na svojoj facebook stranici sam stavila mali teaser posta i nitko nije odgonetnuo o čemu se radi hihi. Ja sam osoba koja stvarno jako voli svakojake đinđe i imam ih tonu, ali u zadnje vrijeme manje-više posežem za stalno istim stvarima. Imam osjećaj da mi najbolje stoje, a i najlakše ih kombiniram uz svoju odjeću.


Odmah na početku, da se opet ispričam zbog slika, fotić je s maturalne večere otišao ravno za Barcelonu s mamom.


Ono od čega se nisam odvajala dugo vremena je sat koji sam zapravo kupila sestri, ali joj je bio (hvala Bogu) prevelik. Sat je stao, a ja sam prelijena da ga odnesem uraru. Budem sutra! Kupljen je prije dvije godine u Toledu u Španjolskoj, taman nekako nakon utakmice Hrvatska-Španjolska na Europskom prvenstvu. Čak sam dobila i popust od urara jer su naši dobro igrali. :D Koštao je oko dvadeset eura.



Ovu narukvicu sam dobila prije par godina od drage prijateljice. Ako me sjećanje ne vara, kupljena je u Singapuru. Sviđa mi se ova tamnoplava boja i volim ju nositi jer nije preupadljiva ni teška za nošenje, a opet se baš lijepo uklopi i podigne kombinaciju.


Ova pletena narukvica je moj prvi pravi odrasli komad nakita. Kupljena je kad sam bila šesti razred osnovne škole negdje u nekom shopping centru blizu Venecije, a još dan danas se sjećam da je koštala 2,60 eura. Kad se želim nakititi, a ne znam što bih, nabacim nju i idem u život.

A sada prstenje! Imam četiri prstena koja rotiram. Naravno, ima ih još u mojoj kolekciji, ali ovi su najvoljeniji. A pazite sad ovo, nijedan nisam kupila sama!


Prvi je prsten koji mi je prije par godina za rođendan poklonila moja NikaPrekrasan mi je, nije malen, a nije ni prevelik, ide uz sve i ugodan je za nositi.

Drugi je ovaj vintage prsten koji sam zapravo iskopala kod jednog susjeda koji je imao hrpu stvari po kući i prije dvije godine se odlučio svega riješiti i pozvao nas babe da si uzmemo što god želimo.


Ova ruska burma mi se na žalost strgala, ali ju i dalje nosim. Kupila si ju je još moja mama davnih dana u Pragu. Osim što ima veliku emotivnu vrijednost, jako mi je draga jer je efektna.



A sada dolazimo do mog najdražeg komada nakita IKAD. Claddagh prsten. Zaljubila sam se u njega još kao klinka kad sam pobožno gledala Buffy (a volim ju i sad). Na sebi ima tri elementa: ruke koje znače prijateljstvo, srce koje simbolizira ljubav i krunu koja predstavlja odanost. I ja sam dobila svoj primjerak, zahvaljujući ebay-u i prijateljici Andrei. Priča o njemu je stvarno interesantna i ako vas zanima, možete ju pročitati klikom ovdje. Malo je dana da ga ne stavim na ruku. Naravno, bitno je i kako ga nosite! Nosi se na četiri različita načina: na lijevoj ruci sa srcem okrenutim prema van – srce vam još nije osvojeno; na desnoj ruci sa srcem okrenutim prema van – moguća ljubav; na desnoj ruci sa srcem okrenutim prema unutra – zaručeni ste; na lijevoj ruci sa srcem okrenutim prema unutra – u braku ste.



Posjedujem zaista mnogo naušnica, što najsitnijih, što srednjih, što najvećih. Prije sam ih stalno nosila i rotirala, ali u zadnje vrijeme stalno kasnim i ne stignem se ni pošteno spremiti i zaboravim ih promijeniti, tako da stalno nosim ove jednostavne „Ronaldo“ naušnice od bijelog zlata. Drage su mi jer sam ih dobila od kumova za 18. rođendan, a volim ih i nositi jer su decentne, a opet daju tu jednu dodatnu dozu sparklanja.

I na kraju, moja nova ljubav, a to su ogrlice. I toga se već nakupilo, a slijede tri mi najdraže.



Ovu zlatnu sam dobila za rođendan od drage prijateljice Marije i stvarno ju često nosim. Otkako su počele vrućine nešto rjeđe jer me grebe kad mi se vrat oznoji. Sve u svemu, je ona zlatna i debela, ali opet je ukusna i zahvalna za mnogobrojne kombinacije.


Ovu ogrlicu sam dobila od svoje najbolje prijateljice Ivane, također za jedan rođendan. Izabrala sam ju sama, a djelo je ruku Oz NakitaOz Nakita. Nju ne nosim svaki dan, već ju čuvam za posebne kombinacije.

(Primjećujete da volim tamnoplavu boju na nakitu?)        



I polako smo došli do posljednjeg dijela, a to je ovaj slatki lančić sa srčekom i ružicom. Dobila sam ga od kume za Božić, ali mi je trebalo dobrih pet mjeseci da ga s nečim iskombiniram. Sad ga nosim svaki dan. :D

Nadam se da ste izdržali do kraja. Sviđa li vam se ovakav tip posta?
Nosite li i vi nakit? Kakav?

Šaljem vam puse,

vaša,
Principessa.

1 comment:

  1. Post je <3 Jako lijep odabir nakita i baš me razveselilo što se prsten našao na ovoj listi/ u ovom postu :) Nema mi dražeg nego kad vidim da sam sa nečime pogodila i da je to maženo, paženo i voljeno <3 :)

    A Claddagh prsten je pre-di-van! :)

    Što se tiče nakita, imam ga fiju...dosta. Ponajviše naušnica, nekada su bile šarene i svakakve, dok sad već više gledam da su na nekoj elegantnijoj/profinjenijoj strani. A najdraže su mi srebrne stvari - jer mi i najbolje stoje (hladan tip) :)

    ReplyDelete