Wednesday, June 11, 2014

Proizvodi iz moje make-up rutine

Bok svima!

Evo mene opet, u prvom pravom postu. Mislila sam da bi za sam početak bilo zgodno prikazati koje ja to proizvode koristim na dnevnoj bazi, odnosno, koje sam koristila do ovih gadnih vrućina. Otkako je ovako upeklo, ujutro stavim kremu, uredim obrve i eventualno nanesem puder u kamenu, rumenilo i maskaru, a nekad ni to jer mi je grozan osjećaj kad se sve to počne cijediti s lica. Dakle, ovako sam se šminkala gotovo svakodnevno za faks tijekom proljeća, to je ona najbrža šminka uz (meni) minimum proizvoda. Nekad bih dodala neki drugi preparat za usne ili možda malo sjenila.

Disclaimer: da sam davnih dana znala da ću se uhvatiti pisanja bloga, poslikala bih ove stvari dok su još bile nove i šajni, a ne ovako izmrcvarene. Ali, s pozitivne strane, vidite koliko sam im ljubavi pružila. J Što se fotki tiče, žao mi je što kvaliteta nije neka, naime, morala sam uslikati mobitelom jer je fotoaparat na posudbi kod prijateljice. Obećajem da će svake slijedeće biti bolje i da će imati lijepu podlogu! Majkemi!

Pa počnimo!



Od podloga sam najčešće birala između Golden Rose Satin smoothing (koji je, prema mom mišljenju, nepravedno zanemaren među šminkoholičarkama), tekućeg pudera i L'Oréal Paris Infallible podloge (starije verzije). Ako sam željela dugotrajniju podlogu birala sam Infallible, ali dugo nam je trebalo da dođemo na zelenu granu. Kako god bih ga nanijela nije valjalo; sve dok nisam otkrila Look By Bipa fejk beauty blender. (Imam anegdotu vezanu za ovu spužvicu – uletila sam u Bipu i pitala prodavačicu gdje stoji, a ona me pitala zbog čega je nastala tolika pomama za time i čemu to služi /?????/ Naravno, onda sam joj objasnila o moći beauty zajednice, ali po pogledu se moglo shvatiti da joj i dalje nije jasno.)


Nakon što nanesem tekuću podlogu, ispod oka stavljam essence Stay Natural korektor. Stavljam ga u onaj obrnuti-trokut-oblik, ali džabe meni pokušaj konturiranja, odnosno hajlajtanja kad sam blijeda. Nema veze, podočnjake prekrije i pruži prirodni zdravi sjaj.

Tada to lijepo sve setiram Rimmel Stay Matte puderom u kamenu koji me, začudo, nije oduševio kao veliku većinu beauty zajednice. Čak ga i face poput Lauren Curtis i Tanye Burr vole. Meni je bolji bio najobičniji essence pressed powder.


Nakon pudera u kamenu, na red dolazi highlighter. Ovaj korak većinu  puta napravim, ali se znam uloviti da jednostavno zaboravim. (No dobro, ja sam ponekad toliko smotana da i maskaru zaboravim stavit na full-face-make-up) Onaj koji trenutno koristim je Beauty UK Baked blush, nijansa no.3 – Halo. Stavljam ga na vrh jagodica i iznad usne.

Zatim uzimam veliki kist i Golden Rose Bronzing Terra Powder u nijansi 103 koja je dosta svijetla pa super odgovara mom licu i nanosim ga laganom rukom ispod jagodične kosti, na krajeve čela i na sljepoočnice.

Naravno, ako već radim sve ove korake, posežem i za rumenilom. Najčešće koristim Wet 'n' Wild rumenilo, nijansu Heather Silk, rođendanski poklon dragih prijateljica Alexandre Nyx i Smakire.


Obrve uređujem najdražom stvari na svijetu, a to je elf Eyebrow Kit, nijansa ash. Ovo je jedini preparat za obrve koji sam pronašla da mi je dovoljno svijetli, a da nema crveni podton. Sastoji se od voska i sjenila za obrve. Što koristim, ovisi o tome koliko sam raspoložena, nekad samo jedno, a nekad i oboje.

Što se tiče oči, najčešće preko kapka stavim upravo ovo sjenilo iz kita za obrve, a kad se sjetim highlightera, onda upotrijebim i njega. U pregib obavezno nanesem malo bronzera. To sve zajedno je dosta neprimjetno, ali mislim da lijepo naglasi boju mojih očiju.  (zelenuuuu) Osim ovih multipraktik proizvoda u waterline obavezno nanesem H&M-ovu olovku u boji rozog zlata. Poludjela sam za tom bojom u waterlineu još kad sam vidjela da ju Michelle Phan koristi i kad sam ju primjetila u H&M-u, bila sam presretna. Ako mi se ne da blendati ili ako nisam pri vremenu, ne stavljam ništa na oči osim olovke, i naravno, maskare. Ona koju trenutno koristim je Maybelline Colossal Volum' Express Cat Eyes maskara. Sprijateljile smo se tek kad se malo posušila. Iako, moram priznati da su mi najdraže one s gumenom četkicom (One by One).



Jao, i sad usne. A ja stvarno volim svašta na usnama, ali najčešće posežem (osim balzama, no o tome neki drugi put) za slijedeća tri prizvoda: essence Stay Matt velvet rose, essence lipliner u nijansi 09 nude coral i Beauty UK posh pout u nijansi zanimljivog imena would I lilac to you?

Znam da je nekima od vas ovo previše proizvoda za svaki dan, ali sto ljudi, sto ćudi. Ništa od toga ne ide u velikoj količini na lice pa ne izgleda zacementirano, barem se nadam. J

Uskoro namjeravam napisati i post u kojem ću reći za čime najviše posežem kad se šminkam za izlazak.

Jeste li probali neki od ovih proizvoda? Što vi koristite na svakodnevnoj bazi?

Čitamo se i dalje,

Vaša Principessa. 



9 comments:

  1. Izvrstan izbor proizvoda :) Kod mene na dnevnoj bazi se koriste korektor, puder u rahu, rumenilo i maskara :)

    A sad kako je sunčano odmah sam dobila volju za trackanjem, bez obzira na vrućine :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma daj mi neko prijelazno (jesen/proljeće) i hladnije vrijeme i trackat ću se i ja :D

      Delete
  2. Slažem se, svatko ima svoje :)
    bitno da se štitiš kremom i labelom! ;)

    ReplyDelete
  3. Bravo za prvi post! :D Puno njih hvali taj GR puder, mogla bih ga čak probati. Olovka u boji rozog zlata? O.O Ajme, to je tako lijepa boja, sad si mi stavila bubu u uho s tom olovkom xD Što se tiče mojeg svakodnevnog šminkanja, ono je čista klasika: puder ili BB krema, korektor, maskara, puder u prahu, rumenilo i balzam na usne. A ako sam ekstra raspoložena onda nabacim tuš i ruž :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni se puder jako sviđa, samo za mene mješovitu kojoj se koža dosta zamasti u zadnje vrijeme će morati pričekati neko hladnije vrijeme :/
      Što se tiče rose gold olovke, ja sam prezadovoljna jer stvarno prekrasno otvori pogled, i još ti da i onaj neki sparkle, po meni bolje izgleda od bijele ili bež olovke.
      A tuš je moja boljka, s tim uvijek imam borbe tako da ga na svakodnevnoj bazi izbjegavam :D

      Delete
  4. Like do neba! Ja nisam toliko u šminkanju svakodnevno, jer mi se jednostavno ne da, osim kad me hormoni uhvate pa mi je lice ko bojište. Ali kad idem van onda ide puna ratna sprema na lice :)

    Bravo, bravo! (Sad imam još jednu zanimaciju za vrijeme ispita :) )

    ReplyDelete
  5. Dakle, LIIIIIIIIIKEEEEEEEEEEEE! Bravo! Sad imam još jednu zanimaciju više za vrijeme ispitinih rokova (ne znam kak si ne mogu ih ne mogu naći dok nisu).

    Od šminke za svakodnevnicu ne koristim gotovo ništa osim labella i kreme za lice koju naprosto OBOŽAVAM, jer nemam potrebe uglavnom, osim kad hormoni polude pa imam ratište po licu.

    Ali za izlaske je uvijek šminkanje na najjače i to jako volim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. A dobro, ti imaš super ten (većinu vremena).

      I hvala ti, puno mi znači tvoja podrška <3

      Delete
  6. Hvala ti! :*

    Ma joj, ova vrućina me ubije i frustrira me da još ni ne stavim puder na cijelo lice a već se topi. A što se obrva i trepavica tiče, ista stvar, još ni ne nanesem, a već mi oči pune sjenila i maskare XD

    ReplyDelete