Sunday, November 9, 2014

Miljenici prve polovice jeseni

Buongiorno, principesse!

Budući da smo fino zagazili u drugu polovicu ove atipične jeseni, vrijeme je da vam napišem koju o tome što sam uživala koristiti zadnja dva mjeseca.

Ovdje su uglavnom proizvodi koje sam otkrila ili ponovo otkrila i za koje smatram da zaslužuju naziv favorita.

Krećemo s prvom hrpicom na kojoj su dva nova proizvoda, jedan oldie but a goodie i parfem koji je bio u ljetnoj hibernaciji.


Garnier micelarnu sam kupila na nekoj akciji u DM-u, nakon što sam čula toliko toga dobroga o njoj. Neću vam ništa previše otkrivati, osim da sam zadovoljna zato što recenzija dolazi vrlo brzo.

Slijedeće je na redu Olival avokadovo ulje za kosu namijenjeno oštećenoj, izbijeljenoj kosi. Taman za moj tip kose koju već godinama izbjeljujem. Samo ukratko, zadnjih par puta sam ga stavila i na korijen kose i uopće se nije brže zamastila. Izuzetno sam zadovoljna. Recenzija također dolazi vrlo brzo tako da bacite oko na blog za koji dan. ;)

Balea aqua serum je stvarno oldie but a goodie, kao što sam već spomenula. Koristim ga godinama. U zadnjih par mjeseci je, istina, bio zanemaren, ali sam ga onda nedavno vidjela u DM-u i sjetila se da je dugo bio moj miljenik i zaključila da bi mi život uz njega bio lakši i tako je ponovo pronašao put do mog srca. I kože. :D I da, izgubila sam čep.

Parfem Zara Black Amber mi je jednostavno bio pretežak za ljetne mjesece, koliko god oni bili neljetni ove godine, pa je čekao hladnije dane da ga ponovno počnem koristiti. Zadnjih tjedana stalno posežem za njim, uvijek mi je negdje pri ruci, a u torbi nosim i mini verziju. Loša sam u opisivanju mirisa pa, ukoliko želite još nešto znati o ovom, bacite oko na ovaj post, kod Beauty & Mess.

Nešto novije u dekorativnoj postavi su Catrice kamuflaža, Beauty UK olovka za obrve i HM Lip pen.


Catrice camouflage cream volim jer ima odlično prekrivanje, a moja koža je jako hirovita pa joj upravo to često treba. Nekad ju čak znam staviti i na podočnjake, ako su baš jako izraženi, iako to u globalu izbjegavam jer je dosta isušujuća.

Što se tiče Beauty UK olovke za obrve, drago mi je da sam naletjela na nju. Već sam dugo razmatrala kupnju olovke za obrve, ali se nikako nisam usuđivala, budući da sam živjela u uvjerenju da na našem tržištu nema dobre olovke za plavuše bez crvenog pigmenta. I tako sam jedan dan imala jedan od onih dana kad se jednostavno ne osjećaš dobro i kad uđeš u Kozmo i znaš da moraš izaći s nečim van kako bi ti bilo bolje. Našla sam ovu olovku za nekih dvadesetak kuna, i zapravo me najviše privuklo ime nijanse - ash brown; pepeljasto podrazumijeva da ne bi trebalo biti crveno, pa sam ju uzela. Baš mi je drago da jesam, jer se ne odvajam od nje. Neki dan sam napravila obrve elf duom i to mi nije bilo to. :D

Ne znam što bih još mogla reći o HM lip pen ružu u olovci, a da već nisam rekla u ovoj recenziji. Da sumiram - boja u koju sam zaljubljena, odlična trajnost, lakoća nanošenja. Volim ovu stvarčicu. 

Slijedeće su na redu tri laka za nokte koje obožavam. Volim ih jer izdrže par dana na mojim noktima, lako se nanose i relativno brzo posuše.


Na Catrice lak 720 Bruno Brownani, sam potpuno zaboravila. Kao što sam rekla na svojoj facebook stranici, nikad nisam imala lijepih iskustava s Catrice lakovima. A onda sam izvadila ovaj iz kutije i oborio me s nogu.


Eveline cosmetics colour show u nijansi 372 sam dobila na poklon od najbolje prijateljice, također lakoholičarke. Ono što mi se sviđa kod njega je to što uživo nije čiste crvene boje, već ima neku ciglastu primjesu, i to ga čini posebnim. :D


Još se jedan lak ugurao u favorite, a to je ovaj Nail polish by H&M u nijansi Sultry Sapphire. Nije tajna da ne volim sedefaste lakove za nokte, ali ima nešto u sedefastim tamnoplavim lakovima što me oduvijek privlačilo. Kao da stvori neku notu misterioznosti, a i tako divno izgleda u kombinaciji sa zlatnim nakitom.


I za kraj, malo nakita od kojeg se uglavnom ne odvajam zadnja dva mjeseca.


Prvi je ovaj sat, naravno s ebay-a. Mislim da je koštao nekih dvanaestak kuna, a zaljubila sam se u njega zbog ove karte svijeta. Čudim se da još uvijek radi. :D


Ovu divnu ogrlicu sam također naručila s ebaya, mislim da je bila tridesetak kuna. Volim ju nositi u izlaske, ali i začiniti njom neku jednostavniju svakodnevnu kombinaciju.

Zadnji su knuckle rings, prstenčići koji se nose na gornjim dijelovima prstiju. Ima li to čudo hrvatsko ime?! Prvo sam kupila pakiranje od, čini mi se, deset komada na ebay-u, pa sam se mučila s njima, jer kuda bih hodala, tuda su oni padali. BFF mi je umirala od smijeha. Trebali ste vidjeti kak' sam zgrčeno držala prste oko volana dok sam vozila auto. Uglavnom, i tak je frendica bila u shoppingu i naletjela u H&M-u na ove deblje i ljepše i zlatnije i lijepo me razmazila. Long story short, ni sestra ni ja se ne odvajamo od njih, nema dana da ih netko ne nosi.

Eto, to bi bili moji dosadašnji favoriti. Mogla bih ovdje još laprdati o glazbi i serijama, ali to u nekom drugom, offtopic postu.

Što ste vi voljeli i voljele u zadnje vrijeme?

Ukoliko vas zanima recenzija kojeg od ovih proizvoda, vičite.

Ćaopusabok.

Vaša,

19 comments:

  1. I ja imam jednu stvarcicu od koje se ne odvajam, isto poklon od moje BFF - eos lipbalm ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. <3 <3
      volim eos, al ga nisam spomenula jer mi je on godišnji favorit :D

      Delete
    2. E, to imam i ja i štedim na njemu. Pitanje kad ćemo ih doživjeti u našim drogerijama!

      Delete
  2. Volim ovaj parfem iz Zare, baš je njam :D Garnier micelarna je odlična, baš sam jučer nabavila novu flašicu, stvarno se isplati. A što se tiče Catrice kamuflaže, dobra je, samo što mi Art Deco kamuflaža bolje pokriva i duže se drži na koži.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da nam pašu isti proizvodi. :D Nisam probala Art Deco, vjerovat ću ti na riječ. :)

      Delete
  3. sve super, ali pobogu s micelarnom si zadovoljna? meni je to najgori proizvod za čišćenje lica ikad, jednaki efekt postižem kao da na vatu stavim i običnu vodu, preloše....apsolutno ništa ne očisti, kad bih nakon toga išla čistiti lice nečim drugim još bi 3-4 blazinice potrošila da lice očistim kak spada. svaka blazinica poslije te micelarne bude prljava, što od pudera što od dnevnih nečistoća, bljak. ovaj proizvod je 1.na listi proizvoda koje više nikad ne želim niti gledati, a kamoli kupiti. :-/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stvarno? Eto, sto ljudi sto ćudi. Meni je baš dobra. Naravno, nakon nje se još umijem gelom za umivanje, nezamislivo mi je ne oprat lice, ali za skidanje makeupa mi je sasvim ok.

      Delete
    2. da naravno i ja se umivam gelom, ali prije toga, tj.posliije ove micelarne, moram s nečim zbilja djelotvornim očistiti lice jer zaista ne očisti lice dobro (osim ako čišćenje lica ovom micelarnom podrazumijeva cca 5 blazinica. Meni je katastrofa, a čula sam i od par cura da im je isto užas.

      Delete
    3. Što ćeš, ne surađuje s tvojom kožom. Držim fige da nađeš nešto što će ti odgovarati. :)

      Delete
  4. Ovo avokadovo ulje za kosu je odlično i nepresušno! Treba mi samo mrvica za dugu kosu, a djeluje. Na početku sam bila čak i tolko pametna da ga stavim i više nego piše, al poslije sam izgledala kao da mi kosa par tjedana nije vodu vidjela.
    Drž'te se upute i učite na tuđim greškama. :D

    ReplyDelete
  5. Ćaopusabok i tebi! :P
    Hvala na komentaru <3 <3
    Jesu, prstenčići su strašno nepraktični. Ako tražiš bordo lak, potraži još malo, ovaj nije baš bordo kad se nalakira. Što se tiče smeđih nijansi, ja ih baš volim na noktima. :D Nemoj gomilat, ako trošiš jedno po jedno, tak onda i kupuj, jedino ako baš ne možeš više bez nečega, onda kupi :Đ
    Ja mislim da bi ti ova nijansa lip pena super stajala jer si dosta blijeda, mislim da bi te baš podigla i osvježila ti lice!
    u principu ni ja parfeme ne kupujem sama, al ajd, ovaj jesam i nije mi žao, iako nije moj tipični miris. Ja više volim one neke veselije, kiselije i cvjetnije.
    ulje je super <3

    ReplyDelete
  6. Ja sam voljela i volim Avene micelarnu i Bourjois Rouge Edition Velvet. To dvoje sam neprestano koristila zadnjih tjedana.
    Što se tvojih favorita tiče, gledala sam ovaj isti sat baš neki dan na ebay-u, mislim da ću si ga uzeti :)
    I da, ja isto non stop čep negdje zagubim od ovog Baleinog Aqua Seruma.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, a čep izgleda ima svoju volju! Držim fige da će i tvoj sat raditi, ako se odlučiš na kupovinu ;)
      Lajkam tvoja dva favorita, voljela bih isprobati Bourjois ruževe, nisam još imala prilike.

      Delete
  7. i sama obožavaam Aqua serum :D isto ga moram ponovno kupiti :D
    Garnier micelarnu bih voljela isprobati :D
    lijep mi je sat i kutijica - Principessa <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trošim aquić ko luda!

      Ako te zanima kutijica, javi se Smakiri na fejsu ili na mail! :) :)

      Delete
  8. lijepi favoriti, ali mene je sat očarao ♥

    ReplyDelete