Wednesday, December 10, 2014

Olival Avokado ulje za kosu - Recenzija

Bok svima!

Evo mene opet, nakon duže pauze, ovaj put s recenzijom koju već odavno planiram napisati. Danas ću vam reći nešto više o Olivalovom Avokado ulju za kosu. Ako niste znali, Olival kozmetiku je moguće kupiti u slijedećim trgovinama: Dm, Kozmo, Bipa, Muller, Konzum, Interspar, Plodine, Kaufland, KTC, Tommy, Nama, Bakmaz, Trgonom i Pemo.


Prije nego što počnem, voljela bih naglasiti da sam svjesna da ovo nije čisto ulje te da potpune blagodati pružaju nerafinirana ulja, ali, eto, svejedno vam želim ispričati svoje dojmove.

Dolazi u plastičnoj, ali čvrstoj bočici s pumpicom i poklopcem koji lijepo škljocne pri zatvaranju (a to mi je veoma bitno). Meni je ona doza koju se dobije jednim istiskom pumpice dovoljna za željeni efekt. Svaki put kad bih koristila više, kosa mi je izgledala masno. Za 60 mililitara morat ćete izdvojiti 29,90 kuna. 



Ulje je namijenjeno oštećenoj kosi, što je meni super, budući da ju blajham par puta godišnje. Na pozadini pakiranja piše da je osim oštećenoj, namijenjeno i suhoj kosi te da djeluje regenerirajuće na bojanu i izbijeljenu kosu vraćajući joj sjaj, boju i punoću. Na ambalaži također piše da je obogađeno vitaminima A te E. Nema smisla da pišem puno o strukturi - ulje k'o ulje. ;)



Uglavnom, kao što rekoh, jedan istisak pumpice je meni idealna količina. Na početku sam stavljala ulje prvenstveno na vrhove, ali onda sam se malo zamislila i zaključila da mi je logičnije nahraniti vlasište... sad uglavnom pokušavam ravnomjerno nanijeti proizvod na cijelu kosu. Iako na ambalaži ne piše točno nanosi li se proizvod na mokru ili suhu kosu, već samo da se može nanositi svaki dan ili po potrebi, ja ga nanesem dva-tri puta tjedno, kad operem kosu, odmah tako na mokru. Kosa mi se lijepo sjaji nakon nanošenja i sušenja, a ne mogu se požaliti ni na miris. :)

Da sad idem pisati neku negativnu stranu, morala bih ju izmisliti, stvarno nisam ništa loše primjetila, ali isto tako neću reći da me proizvod potpuno oborio s nogu. Što je da je, za trideset kuna je super! :)

Koristite li vi ulja za kosu? Ili možda neka druga ulja? Jeste li isprobali neko Olivalovo ulje?

Hvala na pozornosti, ljubi vas

13 comments:

  1. Koristila sam Olivalovo ulje prije nekoliko godina i nikako nisam bila zadovoljna. Probala sam i na suhu i mokru kosu, no uvijek mi je samo previše mastio kosu. Ali vidim da tebi odgovara :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, svaka kosa ima različite potrebe. :) Jesi li pronašla neko ulje koje ti odgovara ili si prešla na neke druge proizvode?

      Delete
  2. imala sam od Olivala ovaj i od oraha i super su mi ta ulja :D
    nahrane kosu i dodatno ju uljepšaju :D

    ReplyDelete
  3. koristila sam ricinusovo i bademovo (ne u isto vrijeme) i stavljala na vlasište prije pranja kose. navodno potiče rast kose-nisam primjetila ALI kosa mi je bila kvalitetnija, jača i punija :) sad koristim kemigovo arganovo; isti postupak+ vrhovi i jako mi se sviđa

    ReplyDelete
    Replies
    1. daaaa, argan je navodno najbolji za kosu, ali nikako da isprobam. ja sam ricinus koristila za trepavice, mislim da ću ponovo početi. a badem isto volim, nekad kad mi je koža oko očiju posebno osjetvljiva, njime skidam maskaru i sjenila. :)

      Delete
  4. Koristim razna ulja i maske za kosu i katkad pretjeram pa mi je baš danas (tj. jučer) frendica, frizerka, preporučila ovo ulje! Morat ću ga nabaviti, općenito sam o njihovim uljima čula dobar glas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ja nemam neku naviku stavljati maske i svašta nešto i zapravo sam se jedva natjerala i na ovo ulje, ali sam baš zadovoljna <3

      Delete
  5. Probala sam ulje sa orahom od Olivala i nisam baš nešto bila oduševljena. Koristila sam jako dugo ricinusovo ulje i opet mi je bilo nekako meh. Moja kosa jednostavno ne podnosi ulja i nekako su joj preteška :(((

    ReplyDelete
  6. Ono kaj stvarno nisam znala je da kod nas postoje trgovine Bakmaz i Pemo- nikad čula :D
    Ajde dosta šale!
    Koristim Olivalovo orahovo ulje, zadovoljna sam njime i traje jako dugo jer je dovoljno jedanput pritisnuti pumpicu za moju dugu kosu.
    Nisam zadovoljna poklopcem jer mi je pao samo jedanput i napukao uzduž i poprijeko i sad ga čuvam k'o da je od porculana (mrzim kad mi se ambalaža strga, jer odmah imam osjećaj da je i proizvod oštećen).
    Sve u svemu, dobra je to stvar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha, nisam ni ja znala XD
      meni se još poklopac nije strgal, tak da je meni zadovoljavajuć :P
      i da, slažem se da je za nas jedna pumpica dosta ;)

      Delete
  7. Odlično je! Dobila ga za rođendan, od oraha, baš kad mi je trebalo. :D
    Jedna pumpica baš i nije dovoljna za moju kosu, a skoro svaki put ga koristim drugačije, na suhu, polusuhu i mokru kosu i sve varijante mi pašu. Odlično je što mi ne masti kosu. Posebno ga volim staviti po cijeloj dužini kose kad je mokra, jer kad ju osušim bude ravna i teška i izgleda zdravo.

    ReplyDelete