Monday, March 2, 2015

Garnier Fructis Color Resist Blond Booster

Kao umjetna plavuša koja više voli sivo i bijelo od zlatnog i žutog, u vječitoj sam potrazi za nekim čudotvornim sredstvom koje ubija žutilo i crveni pigment. Tako sam u jednom od posljednjih prekapanja drogerije naletila na ovog mališana i odlučila mu dati šansu. Malo je reći da se desila ljubav na prvo korištenje.



Radi se o Garnier Fructis Color Resist Blond Boosteru. Garnier ga navodi kao njegu za osvježavanje plave boje.



Moj je kupljen u DM-u po cijeni od 35 kuna, a pretpostavljam da ga ima i u ostalim hrvatskim drogerijama. Dolazi u tubi od 150 mililitara i proizvod se lako dozira, bez da ga iscuri previše.



U Garnieru kažu da se radi o intenzivnoj njezi obogaćenoj neutralizirajućim bojilima, točnije ljubičastim, koja je namijenjena neutraliziranju žutih ili narančastih refleksa plave kose, te koja osvježava sjaj plave kose. Također navode da intenzivno hrani vlas kako bi se pojačao sjaj te da ostavlja kosu podatnom, mekom, svilenkastom, sjajnom, i osvježene boje.




Preporučuju primjenu jednom ili dvaput tjedno umjesto uobičajene njege (regeneratora ili maske), nakon šamponiranja. Potrebno je rasporediti proizvod po cijeloj kosi te ostaviti djelovati 5-10 minuta.
Što se konzistencije tiče, izgleda poput normalnog regeneratora, niti pregust, niti prerijedak, nije tekuć, samo što je lagano ljubičaste boje.

Ja sam cicija koja ne želi istisnuti previše proizvoda samo za potrebe slikanja :P


A sad nešto o mojim dojmovima. Kao što sam rekla, bila je to ljubav na prvo korištenje. Prirodna boja kose mi je neka siva mišja i čovjek bi rekao da nemam crvenog pigmenta, ali meni svaka boja kose koju izaberem povuče na žuto, a bilo je i slučajeva kad sam znala ispasti i gore - lagano prema narančastom. Nakon što mi je bilo dosta svega, odlučila sam uzgojiti izrast pa skoro godinu dana nisam bojala kosu. Tada sam u bespućima interneta otkrila takozvane silver šampone. I sama sam isprobala pokoji, ali nikako nisam bila zadovoljna njegom koju su pružali pa sam odustala od toga. U rujnu sam ponovo započela borbu protiv žutila. Odvažila sam se na pramenove u salonu i bilo me užasno strah da će i oni povući na žuto, ali, hvala nebesima da nisu. Još mi je i frizerka stavila sivi preljev kako bismo se dodatno osigurale.




Uuuuuglavnom, sad nakon zadnjeg posjeta frizeru prije neka tri tjedna odmah sam skoknula do DM-a i naletjela na ovu divoticu. Znači, kad se tuširam, prvo normalno našamponiram kosu, isperem, stavim ovaj tretman po cijeloj kosi, učvrstim ga kopčom te dalje obavljam njegu, a njega isperem na kraju. Nekad stoji pet minuta, nekad deset, ne mjerim vrijeme. Iako ga stavljam na cijelu kosu, uključujući i tjeme (bez ustručavanja), nisam primjetila da mi masti kosu ili da se teško ispire. Također, oduševio me više od mog Les Petit Marseillais regeneratora, a to do sad nijedan regenerator nije uspio: kosa se vrlo lako raščešljava, a samim time i manje ispada.

Od kada koristim ovaj proizvod dobila sam hrpetinu komplimenata na račun svoje boje, te mu zbog toga ne mogu dati ocjenu nižu od čiste petice.

Što vi kažete, ima li ovdje mojih fellow plavuša? Kako se borite protiv žutila? Ili pak preferirate toplije tonove u svojoj kosi pa se ne borite?

A sad se ispričavam,
idem prat kosu! :D











13 comments:

  1. Borim se :D a nekad i pustim sve kvragu :D
    Meni se odličnim pokazao Lush Daddy-o šampon ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja odlučila biti ustrajna ovaj put, ne želim više furati pilić look :D

      Delete
  2. Nisam kvalificirana da ovo komentiram (kad smo već kod toga, jel moja kosa sad službeno narančasta ili još uvijek prolazi pod smeđu?- ovo je vjerojatno dobro mjesto da to pitam :P), ali da jesam sigurno bi isprobala :)))

    ReplyDelete
  3. meni je ovo cudo dobro samo za njegu, ali da mi ubija zutilo..nula bodova.. najbolji mi je bio schaumin silver reflex..nema ga vise nazalost..cula sam da je iz mullera dobar onaj njihov neki jeftiniji

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, onaj Silver šampon za 20 i nešto sitno kuna? I ja sam čitala da je on dobar, ali ne samo za plavuše, nego i za nas smeđokose koje povuku crveni pigment. To isprobavam prvom prilikom!

      Delete
    2. Ehhhhh, očito ću morati do Mullera :Đ
      Super je bio taj Schauma, da, na žalost, ni ja ga više ne pronalazim :'((

      Delete
  4. evo me :D ma iskreno ne radim nista posebno, toliko sam dugo plava da je moja kosa valjda vec oguglala na to jer farbam samo izrast, ostalo stoji sve idealne boje kako bi i trebalo bit. davno u pocetku plavog farbanja sam imala malo problema sa zutilom ali kasnije je to nestalo, inace sam prirodno mjesano tamnosmedja sa misje sivom

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imaš sreće!!
      Ja se već godinama (10 godina) farbam, ali sam tek u zadnje dvije počela paziti na to glupo žutilo

      Delete
  5. Teško žabu u vodu natjerati :P

    Da, s nama sami problemi :D

    ReplyDelete
  6. Ja koristim i silver ehoton, poprskam na mokru kosu i bez ispiranja samo susenje. To mi se do sad pokazalo najboljim za ubijanje zutila :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako se zaželim promjene nakon ovog regeneratora, znam što ću sljedeće probati :)

      Delete
  7. Evo da i ja napisem svoj dojam ovoga blond boostera. Znaci,nimalo me nije odusevio. Sto se tice neutraliziranja zutih tonova nula bodova. Sto se tice njege kose dobar je jer je kosa poslije njega svilenkasta i lako se rascesljava,ali on je namjenjen za nesto drugo. Inace sam koristila silver sampon od shaume kojeg sam kupila dok sam bila u Njemackoj jer ga kod nas vise nigdje ne mogu naci tako ako netko slucajno zna gdje ga ima neka napise i spasi me ili neki drugi al da je dobar i da stvarno neutralizira te zute tonove. Hvala :)

    ReplyDelete